17 Kasım 2015 Salı

MANTARLI ET SOTE


Mantarlı Et Sote;

Malzemeler;

1/2 kg kuşbaşı doğranmış,

350 gr. mantar,

2 adet büyük boy soğan,

1 adet domates,

2 diş sarımsak,

2 adet defne yaprağı,

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı biber salçası,

Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon,

1 yemek kaşığı tereyağı,

Yeteri kadar su(iki bardak)

Yapılışı;

Kuru soğanı, sarmısakları tereyağı ile birlikte düdüklü tencereye koyalım. Bir iki kavuralım. Üzerine domatesin kabuklarını soyup doğrayalım. Mantarları küçük doğrayıp düdüklüye koyalım. Salçalarımızı, baharatlarımızı ve etimizi koyup 2 su bardağı sıcak su ilave edip düdüklünün kapağına kapatalım. Yaklaşık 25-30 dakika pişirdikten sonra
düdüklüden çıkaralım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

9 yorum:

Delicias Baruz dedi ki...

Se hace la boca agua!! Qué rico. Un abrazo, Clara.

INMA MAQUITO dedi ki...

Que buena pinta tiene besitos

RABİA SERTELİ dedi ki...

Et sote her zaman için sevdiğim bir yemektir ve pişirmesini de severim. Ancak, nedense mantara bir türlü alışamadım. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

speedy70 dedi ki...

MOlto appetitoso questo spezzatino!!!

vanilins dedi ki...

Çok severim ben de,ellerinize sağlık..Afiyetler olsun

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık harika bir yahni tarifi olmuş saygılar

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Vişnap Macide dedi ki...

Elinize sağlık benim de tercihim et sote yaptığım zaman mantar ilave etmemekten yana sade olarak yaparım ve et sote Türk mutfağının en çok rağbet görüp çok fazla sevilen tarifi sizlere afiyetler olsun.

Sefa Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...